Kuzemerkooi

Natuur en recreatiegebied in het Westerkwartier

Onze vrijwilligers

De verantwoording van het beheer is door de Gemeente Grootegast in handen gegeven van een daartoe opgezette stichting: de Stichting Kuzemerkooi. De stichting is voortgekomen uit een initiatiefgroep die geruime tijd bezig is geweest om het nieuwe eendenkooigedeelte te laten ontstaan.

De Stichting Kuzemerkooi heeft werkgroepen gevormd zoals een bouwploeg, een groenploeg en een PR vrijwilliger die onder andere onze Facebook verzorgd. Er wordt iedere 2e zaterdagochtend van de maand een klussenochtend georganiseerd. We kunnen inmiddels rekenen op een groep van ca. 20 vrijwilligers die we de kooikers noemen.

We doen ons best om de groep groter te maken via mededelingen in de dorp en streek kranten. Het gebied is inmiddels in korte tijd al zeer geliefd geworden. Er wordt volop gerecreëerd en het loopje ‘Kuzemerkooi’ is al bij velen een vast en geliefd onderdeel in het bestaan geworden.

Leef je uit en doe mee met onze Kuzemerkooikers
Stroop de mouwen op één of meerdere keren per jaar! Je bent van harte welkom. Iedereen kan kooiker worden, jong en oud. Kom gewoon eens langs op iedere tweede zaterdag van de maand, we starten om 9 uur in het kooikershuisje te bereiken via de ingang bij de Langewolderweg, zie kaartje rechts.
Meer weten: info@kuzemerkooi.nl

TIP: Ieder jaar doen wij mee met de Natuurwerkdag en NL DOET. Ideale dagen om met het hele gezin bij ons een buitenklusje te beleven!

Dit zijn de kooikers:
Roelof Renkema, Harry Hummel, Cees van Roon, Jo van der Veen, Klaas Postema, Folkert van der Kooi, Henk Oosterhof, Derk Venema, Egbert Venema, Edward MacKenzie, , Ronald, Daniel en Arnold van Kammen, Gerda Bouma, Rik Tangerman (natuurontwikkeling), Piet Oosterhof (beheerder kooikershuisje), Jelle Renkema (toezichthouder kooiplas gebied).

Bestuursleden

Egbert Renkema (voorzitter, PR, schoolprojecten, contacten)
Gerrit van der Streek (penningmeester, contacten, bouwploeg)
Bert Plaat (website, groenploeg contacten)
Hans van der Pol (klusdagleider bouwploeg)
Tjerk Reitsma (klusdagleider groenploeg, groenbeheer)
Gerda Bouma (PR, Facebook)

STARTLOCATIE VAN KLUSDAGEN:

We starten altijd in het kooikershuisje bij de kooiplas. Bij bepaalde klussen kunnen we ook starten bij de ingang van het dorpsbos (bij de sneeuwploeg).

Wil je ook een kooiker worden?

Neem contact met ons op of kom eens kijken op een zaterdagmorgen.

NIEUW:
Presentatie 'Wij zijn de Kuzemerkooi' (pdf)

Jeugd is ook welkom om bij ons te klussen!

Over de Website
De website van Stichting Kuzemerkooi is gemaakt en wordt onderhouden door het bestuur. Heeft u vragen, klachten, aanmerkingen of problemen met betreft de afbeeldingen die wij plaatsen (privacy); stuur ons een bericht. Kijk bij contact naar de gegevens.

Alle foto's die wij plaatsen op onze site zijn gemaakt door leden van de Kuzemerkooi. Dit is de 3e versie van kuzemerkooi.nl.

Beheer website

Webmail

Google Drive Kuzemerkooi

Google Analytics

Beheer Natuurwerkdag pagina