Poly raasde over de Kuzemerkooi

Afgelopen donderdag op 5 juli, werd ons land geteisterd door de zware zomerstorm met de vrolijke naam Poly. Zomerstormen zijn gevreesd door bomen en struiken liefhebbers, want de wind klapt er vol op in. De schade in het land was best groot, vooral in het westen. In onze regio viel het nog aardig mee. De Kuzemerkooi werd wel flink door elkaar geschud en overal lagen takken en afgewaaid blad. Toch was de schade beperkt tot een paar al zieke essen, die zonder ongelukken te veroorzaken omvielen. Wel jammer is dat een forse eik, in de buurt van de speelvijver, uit elkaar is gescheurd. De oorzaak is een niet goed aangezette zijarm. We noemen dit een plakoksel, de zijtak is dan niet in de stam vergroeid maar is er los tegen aan geplakt. Dat zijn kwetsbare takken bij een zomerstorm zoals nu weer blijkt.

Tijdens de klusmorgen van 8 juli hebben we ons gebied weer opgeruimd en nu lijkt het of er nooit een zomerstorm is geweest. Behalve dan voor de eik; die arme boom is geveld en ligt nu in stukken. U gaat de stam nog vast tegenkomen, want we gaan er zitplekken van maken bij de picknick plaats voor het kooikershuisje!

Deze klusmorgen was ondanks de hitte zeer productief. Behalve het opruimen van wat Poly ons had aangedaan, is team Antje en Theo bezig geweest de paden goed vrij te houden van overhangende takken en was onze vaste maaier Jo in actie met de motorzeis. Bedankt Antje, Theo, Jo, Roelof, Klaas, Harrie, Tabe Jan, Petrus Jan voor de inzet!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *