Nestkastenbrigade

Nestkastencontrole

Deze winter hebben we in fases de nestkasten schoongemaakt. We kregen daarbij de hulp van onze nestkastenbrigade van Turkse komaf. De resultaten zijn wederom bemoedigend.

Zoals elk najaar moesten alle ongeveer tachtig nestkasten in ons gebied worden nagelopen op schade en worden schoongemaakt. Maar liefst drie klusochtenden waren hiervoor nodig. Nestkastenman Rik kreeg hierbij gelukkig hulp van twee nieuwe Nederlanders van Turkse origine uit Noordhorn en Sebaldeburen.

Wat opviel bij de mezennesten waren de grotere aantallen niet uitgekomen eitjes. Misschien had het natte voorjaar hiermee te maken? De twee Ransuilenmanden waren helaas nog niet gebruikt, althans niet voor een nest. Wel was er één duidelijk aangeplukt en we vonden in de mezennesten eromheen dan ook de bruinrode kokosvezels terug!

De Ransuilenkast was net als vorige jaren weer door de Kauw gekraakt en de Bosuilenkast bevatte voor zover wij konden zien een Steenmarternest. Maar het hoogtepunt van deze controleronde was toch wel de dode muis die we in één van de twee Torenvalkenkasten aantroffen. Dit geeft ons goede hoop dat we in het komende broedseizoen een Torenvalkgezin mogen verwelkomen. Dat zou wat zijn zeg.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *