Trimbaan geopend door wethouder Stomphorst

De trimbaan is donderdagochtend 13 juli geopend door Harry Stomphorst, wethouder Gemeente Westerkwartier. Eerst hield onze voorzitter een speech. Daarna loofde de wethouder ons dorp en de Kuzemerkooi als voorbeeld voor andere dorpen hoe je sport en spel op een leuke manier kan promoten. Onder een vriendelijk zonnetje werd het startbord van de trimbaan vanonder de dorpsvlag vandaan getoverd. Er volgde een kort rondje door het gebied (speelplaats, kabouterbos).

Eenieder die wel eens in ons gebied komt zal de bordjes hebben gezien met daarop fysiotherapeute Nienke Poker die gymnastische oefeningen voordoet. In coronatijd waren dat provisorische bordjes, bedoeld om de mensen uit hun gedwongen passiviteit en in beweging te krijgen. Later werden de definitieve borden geplaatst met daarop ook een QR-code verwijzend naar een instructievideo. Nu was dan de officiƫle opening.

Het idee voor de trimbaan onstond elders in de gemeente (met name Nienoord), maar bestond eigenlijk al in de jaren zestig. We hopen dat vele mensen in en om onze dorpen de gymschoenen aantrekken en lekker in de buitenlucht gaan trimmen. Ons lijf en leden zijn ons waardevolste bezit en moeten, net als andere bezittingen, worden onderhouden. Dus komt allen lekker trimmen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *