Vleermuisinspectie februari 2024

Vleermuisinspectie 2024

Net zoals in elke winter kwam vandaag vleermuisinspecteur Teddy Dolstra met collegabioloog Jochem langs om onze vleermuiskelder te inventariseren op overwinterende vleermuizen. Ondanks het relatief warme weer zaten er weer aardig wat.

Dit jaar was ons hotel bezet met vijf baard- en vijf watervleermuizen. Dat is in totaal één minder dan vorig jaar, maar nog steeds een aardige score. Dit ligt er waarschijnlijk aan dat ze bij warmer weer ook wel in bomen gaan zitten.

Daarnaast was er weer de zeldzame holenspin en bruine kikkers die helemaal in de spleten omhooggekropen waren en boven onze hoofden zaten. Een rare gewaarwording. We zagen wel dat de deur een iets te grote kier had en dat er een gat in het plafond was ontstaan. Daar moeten we wat aan doen om te voorkomen dat roofdieren als steenmarters binnenkomen.

Twee jonge natuurliefhebbers met hun moeder die toevallig langskwamen mochten even voorzichtig de slapende vleermuisjes bekijken. Een buitenkansje, want eigenlijk is betreden van de kelder vanwege mogelijke verstoring niet toegestaan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *