Nacht van de Nacht

Afgelopen zaterdagavond, op de drempel van de wintertijd, mochten wij samen met IVN Westerkwartier in De Kuzemerkooi de deelnemers ontvangen aan de Nacht van de nacht. Met een opkomst van meer dan 50 kinderen en volwassenen en perfect meewerkend weer was het een groot succes.

De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor licht- en geluidvervuiling, maar ook om gewoon te genieten van een bijzondere sfeer in de nachtelijke natuur. We ontvingen de deelnemers met een kort praatje van kooikers Bert en Rik over ons gebied en hoe wij de diversiteit aan leven proberen te bevorderen. Daarna liepen we in ganzenpas naar het speelveld, alwaar we luisterden naar het geritsel van de ratelpopulieren.

Door ging het naar de oude kikkerpoel en verder langs de Kuzemer. Een kadootje was dat we daar een Kerkuil hoorden roepen. Toch elke keer weer bijzonder. Langs de Waterkuzemer stonden sterrenbeelden die we (gelukkig) ook boven onze hoofden konden waarnemen. Daarna verzamelden we in het sfeervol verlichte kooikershuisje en, onder genot van een drankje, luisterden we naar een mooi verhaal in het Westerkwartiers door Aafke Hoek. Het ging over een arme boer en zijn zeer slimme dochter.

Op de terugweg namen we de moeilijke weg over de hangbrug om daarna moe maar voldaan afscheid te nemen. Aan de reacties van de kinderen en ouderen te horen viel het gebeuren in de smaak. We hadden ook wel mazzel dat we net een droge en bijna onbewolkte window hadden tussen de buien. Soms heb je geluk. Bedankt IVN voor dit leuke evenement en jullie zijn volgend jaar weer welkom.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Goedendag,

    Op 30 oktober 2023 mee geweest met nacht v.d. nacht excursie, erg leuk, complimenten aan de organisatie enz.

    Met vriendelijke groet,

    Jaap Dijkstra uit Visvliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *