Winterwerk succesvol afgerond

Zolang de Kuzemerkooi bestaat (17 jaar), is er nog nooit zoveel werk verzet aan onze singels, hagen, bomen en bosjes als in de winter van 2023-2024. De haag is weer geknipt, de knotwilgen om en om geknot, de singel van het verbindingspad is onderhouden. In het dorpsbos werd een de strook met eiken (vanaf parkeerplaats) eindelijk goed onder handen genomen, waarbij de toekomst bomen nu mooi de ruimte hebben. Daarbij werd in een deel van het zogenaamde Terrabosje, de ingewaaide elzen en wilgen geveld, zodat de linde bomen, geplant in 2007, voortaan goed kunnen uitgroeien. En team Venema heeft de onderhoudspaden langs de bosjes ruimer gemaakt, hetgeen gepaard ging met een enorme berg priktakken. Gelukkig hebben we de houtversnipperaar van Erenstein boomverzorging voor een flink deel kunnen inzetten. We vergeten natuurlijk niet het bramensnoei werk en de vele klussen van team Klaas en Roelof.

Voor diverse onderhoud klussen van onze bosjes, krijgen we ondersteuning van Boer en Natuur Groningen, afdeling collectief West (Aduard). Op 7 maart j.l. heeft Hylko Bron namens het collectief de schouw gedaan in ons gebied. Hylko was uitermate tevreden over hoe wij het hebben aangepakt. Dus met de subsidie bijdragen komt het goed. En we zetten ons mooie werk de komende jaren met nog meer zelfvertrouwen voort.

Maar er was meer te doen; Ook de bouwploeg was actief met diverse onderhoudsklussen. En ons natuur-team onder leiding van Rik, heeft de zorg voor alle nestkasten weer kunnen afronden. De broedresultaten van 2023 stemmen ons tevreden!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *