Activiteit leerlingen Terra Oldekerk

Vanmiddag mochten wij 15 jeugdige werkers van Terra Oldekerk (met hun docent) ontvangen in onze Kuzemerkooi. Het ging om een activiteit vanuit het keuzemodule ‘Actief in de natuur’. Dit is een keuzemodule voor de bovenbouw leerlingen (klas 3 en 4, 14 t/m 16 jaar). Terra Oldekerk was op zoek naar een leerzame en tegelijk actieve invulling voor deze module. Het leek de school tegelijkertijd ook een mooie kans om de leerlingen bewuster te maken van het wel en wee in het mooie park!
  
Wat ons betreft is de activiteit geslaagd. De leerlingen zijn 2 middagen goed bezig geweest in onze bosjes. We hebben ze daarbij geleerd hoe je van een nieuwe aanplant aan een natuurlijker, toekomstbestendig bos kunt werken. Bijvoorbeeld door met keuze van dunning zoveel mogelijk boomsoorten uit te sparen die goed kunnen uitgroeien. En met struikenrijke randen voor insecten en vogels. De leerlingen hebben van het snoeihout houtrillen gemaakt om schuilmogelijkheden te creëren voor allerlei leven.
  
De Terra kids werden verdeeld in 4 teams met ieder een stukje bos met gemarkeerde bomen voor de dunning. Vooral tijdens de 2e lesdag kwamen de teams goed op dreef. Hiermee hebben ze ons goed geholpen om het gewenste eindresultaat te kunnen bereiken. Wij zeggen; voor herhaling vatbaar met dank voor de inzet van docent Joost en alle leerlingen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *